Начин на приготвяне
Измийте и подсушете скаридите. Ако има такива със смачкани глави, отстранете ги и ги използвайте за други ястия или бульони.
Нарежете чесъна на филийки и го запържете на слаб огън за много кратко в зехтина заедно с лютото чушле. Щом пусне аромат, сложете и скаридите в тигана и увеличете огъня.
Когато морските дарове променят цвета си от сивкав до червеникав и от двете страни, веднага намалете огъня и сипете коняка. Фламбирайте, проявявайки предпазливост, за да не се изгорите. Задължително аспираторът ви трябва да е изключен! Разклащайте леко тигана, докато огънят угасне и алкохолът се изпари.
Посолете с едрата люспеста сол и след минутка отстранете от огъня.
Поръсете скаридите на тиган с много фино настъргана лимонова кора и поднесете с резени лимон.
Добър апетит!