Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелева салата»Зелева салата със скумрия и лешници

Зелева салата със скумрия и лешници

Зелева салата със скумрия и лешници2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Богата, ароматна и различна салата - вие с какво бихте я комбинирали?"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 малка зелка
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - пресен
  • сол - на вкус
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лешници - 10 бр.
  • скумрия - 1 бр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се скумрията от главата и вътрешностите, измива се много добре и поръсваме със сол и черен пипер. Печем на загрята фурна 200 градуса до готовност, поръсена с малко олио и малко вода в тавата.

Изважда се и разделяме на две половинки за две салати. В тавичка нарязваме на ситно прясното зеле на ивици. Морковите се обелват и настъргват на ренде.

Добавя се ситно нарязан пресен магданоз, сол на вкус, олио и ябълков оцет. Разбърква се добре и сипваме в две плоски чинии.

Отгоре разпределяме накъсани парченца от печена риба и поръсваме с цели лешници.

Сервираме зелевата салата с резен лимон. Леко и много вкусно за обяд или вечеря.

Зелевата салата със скумрия и лешници е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: