Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия под фолио със зелева салата

Скумрия под фолио със зелева салата

Скумрия под фолио със зелева салата
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусен и здравословен обяд за цялото семейство - сочна скумрия и зелева салатка!"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 риби
  • олио
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • розмарин
  • лимонов сок
  • салата
  • зеле - 1 бр. прясно
  • сол
  • олио
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства от главата и вътрешностите. Срязва се на две половини, измива се добре и се подсушава. Поръсваме със сол и черен пипер, сух розмарин и лимонов сок.

Нареждат се рибите в тавичка, поливаме отгоре с малко олио и вода. Тавата се завива отгоре с фолио.

Печем в загрята фурна 190 градуса за 30 минути и изваждаме тавата.

Прясното зеле се почиства и нарязва ситно, поръсваме със сол. С ръце се намачква, да поеме солта и да стане по-меко. Овкусява се с олио и оцет.

Поднасяме парче риба върху зелева салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
40
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Вили препоръчвам ти другия път да опиташ мойта рецепта за скумрия. Получава се страхотна коричка,а и на тиган или скара става доста по- бързо.
06.10.2016 22:47
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Обичам скумрия, правила съм и във фолио и става много сочна и крехка, но някак не ми се връзва със зелето.
06.10.2016 22:21