Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пълнозърнест пай с грозде

Пълнозърнест пай с грозде

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Пълнозърнест пай с грозде
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
07/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За тестото
  • пълнозърнесто брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 1 бучка
  • сладко от сини сливи - 1/2 ч.ч.
  • вода - 5 с.л.
  • За пълнежа
  • грозде - 200 г червено /сорт по избор/
  • стафиди - 1/2 ч.ч.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч
  • пълнозърнесто брашно - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • За поръсване
  • грозде - 100 гр червено
  • кокосови стърготини - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото се смесват всички сухи подправки, към тях се добавя маслото, водата и сладкото от сини сливи, като се меси с ръце.

Получено тесто се разделя на две и се оставя се да поеме съставките си за 20-30 минути.

Пълнежът се приготвя като се смесят всички съставки и се бъркат, докато се получи еднородна смес.

В тава застлана с хартия за печене се разстила едната част от тестото, изсипва се сместа за пълнежа и се покрива с втората част от тестото.

Така полученият сладкиш се поръсва със зърната свежо грозде и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.

След като се охлади се поръсва със кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: