Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и ванилиите на пухкав крем, докато удвоят обема си.
Прибавете киселото мляко и олиото и отново разбъркайте с миксера до еднородна смес.
Прибавете предварително пресятото брашно, смесено с бакпулвера, разбъркайте.
Измийте и прецедете стафидите, оваляйте в около 0.5 с.л. брашно и ги прибавете към сместа, разбъркайте с шпатула.
Сипете сместа в намазана с олио форма за кекс и поръсена с брашно.
Печете пухкавия кекс в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути.
Истински пухкав и сочен кекс, който винаги се получава!
Следвай и другите ни рецепти за винаги пухкав и сполучлив кекс.
Коментари