Начин на приготвяне
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера със сито. В купа разбиваме с миксер яйцата и захарта много добре. Сместа трябва да стане гъста и бледожълта. На части слагаме брашното и разбиваме с миксера.
Ядките ги режем на много ситно с нож или ги смиламе с машинка. Ядките трябва да са сушени и сурови /има на грамаж в големите хранителни вериги/. Тъй като са по-твърди ги смиламе два пъти, за да станат на по-малки парченца.
Слагаме вътре ядките в кашата и разбъркваме. Наливаме с помощта на супена лъжица от ликьора и разбъркваме много добре всичко.
Тавичка с 2 с.л. олио и набрашняваме. Изливаме сместа и заглаждаме да стане равна отгоре. Сместа е светла на цвят, дори и след изпичането. Изпичаме до готовност. Проверяваме с клечка за зъби дали се е изпекъл добре сладкишът. Изпеченият сладкиш го вадим да изстине. Използвам тавичка с диаметър 27 см. и висока 7 см.
Слагаме в тенджерка на котлона водата, какаото, захарта и маслото. Докато се вари го разбъркваме да се разтвори захарта, маслото и какаото. С горещия сироп заливаме студения сладкиш. С черпак наливаме от сиропа, за да има навсякъде.
Сиропът прелива над сладкиша, на това не е проблем, сиропа е точно, като количество и попива за няколко часа. Сладкиша си поема от сиропа и става богато сиропиран. Оставяме да престои 8-10 часа.
Поръсваме с кокосовите стърготини, след като е престоял. Режем на 12 триъгълника.