Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с мляно месо и вино

Спагети с мляно месо и вино

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Спагети с мляно месо и вино
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ароматни спагети, които ще излапате на един дъх"

Необходими Продукти

  • спагети - 400 г
  • месо - 400 г мляно
  • чесън - 2 скилидки
  • червено вино - 150 мл
  • зехтин - 100 мл
  • домати - 2 бр.
  • риган - щипка
  • кимион - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в леко подсолена вода, измиват и отцеждат. Не ги преварявайте.

В тиган наливаме зехтин и пускаме две скилидки накълцан чесън. Прибавяме разбитото с малко водичка смляно месо.

Щом се позапържи, прибавяме пасираните домати, виното, черния пипер, ригана, сол.

Когато сосът е полуготов се добавят спагетите. Ще придобият интересен цвят и наситен винен вкус.

Сервирайте вкусните спагети топли с настърган кашкавал.

Спагетите с мляно месо и вино са страхотна вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: