Реденка с мляно месо

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Реденка с мляно месо
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"За обяд сме ви приготвили тази неустоима реденка, която ни изненада много приятно"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • ориз - 200 г
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелени
  • домати - 2 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бульон - 400 мл зеленчуков
  • зехтин - 30 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • за заливката
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сода - 1 к.л. бикарбонат
  • кисело мляко - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете патладжаните и тиквичките на тънки ленти. Посолете патладжаните и оставете за 15 мин след което изплакнете.

Сложете тиквичките и патладжаните в тавичка с малко олио и запечете до златисто във фурната. Може да използвате скара, като ги сложите и изпечете на нея.

Лука и чушката нарежете на шайби, доматите на кръгчета. Омесете мляното месо в купа с ориза, чубрица, сол, черен пипер и риган.

Разбъркайте червения пипер и доматеното пюре и ги добавете към месото. Разбъркайте всичко до хомогенна смес.

Сложете в кръгла тава или иенска тенджера зехтин, намажете дъното и стените. Наредете по дъното тиквичките, добавете чушките и сложете част от каймата.

Върху тях сложете патладжаните, нарязания чесън и пак част от каймата. Продължете с един ред лук и кайма, покрийте запеканката с кръгчетата домати.

Залейте с бульона и затворете с капак или алуминиево фолио. Сложете във фурната на 180 градуса за около час.

Направете заливката от разбитото яйце, киселото мляко, содата и брашното. Разбъркайте, извадете тавата и покрийте с тази смес.

Сложете във фурната за още 10 мин. до златист цвят. Реденката с мляно месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: