Начин на приготвяне
Накиснете сушените манатарки в гореща вода и оставете за няколко минути.
Запържете агнешката кайма в загрят тиган със зехтин.
Нарежете морковите, лука и чесъна. Овкусете каймата с пушен и сладък червен пипер, черен пипер и сол. Добавете нарязаните зеленчуци. Нарежете червена и зелена чушка и прибавете и тях. Добавете към сместа и накиснатите манатарки.
Обелете доматите, нарежете ги на по едри парчета и сложете в тигана.
Налейте първо гъбения бульон, а след това и пилешкия.
Добавете доматено пюре и оставяме сместа да поври.
За да приготвите тестото за капачето на кавърмата, смесете брашното с щипка сол и започнете постепенно да прибавяте вряла вода и да омесвате. На финала добавете зехтин на тънка струя.
Тестото трябва да е гладко и еластично. Оставете да почине за няколко минути и разточете от него лист с дебелина от 0.5 см. Изрежете кръг, достатъчно голям, за да покриете съда за печене на кавърмата. Добавете чубрица и дафинов лист в сместа на котлона.
Настържете кашкавала. Сипете кавърмата в подходящ съд и чукнете отгоре ѝ яйце. Поставете капачето от тесто, намажете го с разбито яйце и поръсете с настъргания кашкавал.
Изпечете кавърмата на 180°C, докато капачето придобие златист цвят.