Начин на приготвяне
В дълбок тиган или тенджера загряваме зехтина (аз използвах зехтина от маринованите домати, но не е проблем и да не е), след което запържваме за 4-5 минути в него ситно нарязаните лук, чесън и пилешко месо.
После добавяме наситнените печурки и овкусяваме с пипер. Отново запържваме за кратко и добавяме ориза.
Разбъркваме и продължаваме пърженето, докато оризът стане „стъклен“. След това заливаме с горещия бульон, разбъркваме и добавяме измития и нарязан на ивички спанак и царевицата.
Овкусяваме със сол и оставяме на къкри на бавен огън - до получаване на желаната консистенция (трябва оризът да бъде „преварен).
Малко преди да е готово добавяме и нарязаните на малки парченца мариновани сушени домати.
При сервиране поднасяме ризотото поръсено с настърган кашкавал.
Ризотото с мариновани сушени домати, пиле и спанак е готово.
Коментари