Начин на приготвяне
Тестото го разгъвам и разрязвам на три равни части. Надупчвам ги на често с вилица и ги изпичам, докато се надуят и зачервят.
Млякото се слага на слаб огън със захарта и ванилията. Когато се разтопи захарта, с лъжица се взема от млякото и се налива във вече разбитите жълтъци, за да се темперират.
След това те се наливат бавно обратно в млякото при постоянно бъркане. След като се сгъсти, се слага малко нишесте, като количеството е според гъстотата.
Слагал съм от една до четири супени лъжици. След като получите гъст крем, се сваля от котлона и докато е горещо, се слага белият шоколад и се разбърква добре.
Белтъците се бият на сняг и се добавят към крема, който не трябва да е горещ, но не трябва да е под 60 градуса (преп. 70 градуса). Бърка се плавно с голяма дървена лъжица, за да не губи обем.
Нареждат се корите с крема между тях, като на мен ми стигна и за отгоре, че дори остана и за друг десерт, който ще кача скоро. Приятен апетит!