Наполеонки с бял шоколад

Наполеонки с бял шоколад
Снимка: Никифор Майданов
1 / 2
10/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Десертът е от нас и е великолепен, а вие гарантирано няма да му устоите"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 малък пакет
  • прясно мляко - 700 мл
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия
  • бял шоколад - 100 г на люспи (флейкс, продава се като декорация)
  • натурално нишесте
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото го разгъвам и разрязвам на три равни части. Надупчвам ги на често с вилица и ги изпичам, докато се надуят и зачервят.

Млякото се слага на слаб огън със захарта и ванилията. Когато се разтопи захарта, с лъжица се взема от млякото и се налива във вече разбитите жълтъци, за да се темперират.

След това те се наливат бавно обратно в млякото при постоянно бъркане. След като се сгъсти, се слага малко нишесте, като количеството е според гъстотата.

Слагал съм от една до четири супени лъжици. След като получите гъст крем, се сваля от котлона и докато е горещо, се слага белият шоколад и се разбърква добре.

Белтъците се бият на сняг и се добавят към крема, който не трябва да е горещ, но не трябва да е под 60 градуса (преп. 70 градуса). Бърка се плавно с голяма дървена лъжица, за да не губи обем.

Нареждат се корите с крема между тях, като на мен ми стигна и за отгоре, че дори остана и за друг десерт, който ще кача скоро. Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: