Начин на приготвяне
В блендер смилане бисквитите и размекнатото масло до хомогенна смес. Разстиламе тази смес на дъното на тефлонова тавичка и прибираме в хладилника.
Приготвяме плънката от круши:
Измиваме и почистваме крушите и ги нарязваме на малки парченца. Сипваме ги в малка тенджерка, заливаме ги с водата, добавяме захарта и слагаме на котлона да ври.
Варим около 5 минути и добавяме нишестето при непрекъснато бъркане. Продължаваме да варим до сгъстяване. Отместваме от котлона.
За шоколадовия пълнеж:
Начупваме шоколада в купа и добавяме сметаната. Слагаме в микровълновата за 1-2 минути, изваждаме и разбъркваме хубаво.
Добавяме яйцата, изварата и ванилията и разбиваме с миксер. От така получената смес отделяме 1 ч.ч. и в нея сипваме какаото.
Изваждаме тавичката с блата от хладилника и разпределяме плодовия пълнеж, а върху него изсипваме белия пълнеж.
Какаовия пълнеж разпределяме отгоре за украса по желание, като можем да създадем мраморен ефект.
Поставяме чийзкейка да се пече в загрята фурна за около 20 минути.
Оставяме готовия чийзкейк за една нощ в хладилника преди сервиране.
Чийзкейкът с бял шоколад и круши е готов.