Начин на приготвяне
В купа смесете брашното, солта и бакпулвера и разбъркайте.
Разтопете маслото в микровълнова за кратко, докато остане само малко парченце. Разбъркайте го енергично, докато маслото се разтопи напълно.
Прехвърлете го в голяма купа и добавете двата вида захар. Разбийте с ръчна бъркалка за кратко. Добавете ванилията и яйцето и разбийте пак, докато се получи еднородна смес.
Постепенно добавете сместа с брашното, като разбърквате леко с дървена лъжица, докато се поеме. Трябва да се получи меко маслено тесто.
Добавете накиснатите в ром стафиди и шоколадовите парченца и разбъркайте леко, докато се поемат и те.
Покрийте купата със стреч фолио и я сложете за 30-60 минути в хладилника.
Загрейте фурната до 180 °C. Поставете скарата на фурната на най-горната позиция.
Покрийте 2 големи тави с хартия за печене.
С ръце направете малки топчета от тестото и ги поставете на разстояние едно от друго върху подготвените тави.
Печете любимите бисквитки с шоколад 8-10 минути или докато сладките започнат да покафеняват по ръбовете. Ако все още изглеждат недопечени отгоре, превключете фурната само на горно нагряване за няколко минути.
Оставете сладките с бял шоколад да се охладят за 5-10 минути върху тавата (когато са горещи, ще бъдат много меки и чупливи).
Преместете ги с шпатула върху решетка, за да се охладят напълно.