Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Бисквити с бял шоколад и стафиди

Бисквити с бял шоколад и стафиди

Kristina9595Kristina9595
Новак
1111320
Бисквити с бял шоколад и стафиди
Снимка: Kristina9595
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Най-трудната задача от приготвянето на тези бисквитки е чакането да изстинат, за да ги опитаме"

Необходими Продукти

  • стафиди - 60 г накиснати в ром
  • бял шоколад - 100 г, нарязан на парченца (или шоколадов чипс)
  • захар - 50 г бяла
  • кафява захар - 100 г
  • брашно - 220 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 2 с.л. есенция
  • масло - 110 г
  • сол - 1/3 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете брашното, солта и бакпулвера и разбъркайте.

Разтопете маслото в микровълнова за кратко, докато остане само малко парченце. Разбъркайте го енергично, докато маслото се разтопи напълно.

Прехвърлете го в голяма купа и добавете двата вида захар. Разбийте с ръчна бъркалка за кратко. Добавете ванилията и яйцето и разбийте пак, докато се получи еднородна смес.

Постепенно добавете сместа с брашното, като разбърквате леко с дървена лъжица, докато се поеме. Трябва да се получи меко маслено тесто.

Добавете накиснатите в ром стафиди и шоколадовите парченца и разбъркайте леко, докато се поемат и те.

Покрийте купата със стреч фолио и я сложете за 30-60 минути в хладилника.

Загрейте фурната до 180 °C. Поставете скарата на фурната на най-горната позиция.

Покрийте 2 големи тави с хартия за печене.

С ръце направете малки топчета от тестото и ги поставете на разстояние едно от друго върху подготвените тави.

Печете любимите бисквитки с шоколад 8-10 минути или докато сладките започнат да покафеняват по ръбовете. Ако все още изглеждат недопечени отгоре, превключете фурната само на горно нагряване за няколко минути.

Оставете сладките с бял шоколад да се охладят за 5-10 минути върху тавата (когато са горещи, ще бъдат много меки и чупливи).

Преместете ги с шпатула върху решетка, за да се охладят напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: