Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини с овесени ядки

Мъфини с овесени ядки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Мъфини с овесени ядки2 / 2
11/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10-12 бр.
"Ароматни мъфини със страхотна текстура, вкус и аромат Опитайте и ще ни благодарите"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 2 ч.ч. фини ядки
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 брой
  • кафява захар - 1/2 ч.ч. може и бяла
  • олио - 1/3 ч.ч. или разтопено масло
  • ябълки - 1 ч.ч. настъргани
  • орехи - 1/2 ч.ч. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват ядките, содата, солта, бакпулверът и канелата. Объркват се и се заливат с прясното мляко. Сместа се оставя да постои 20 минути, за да омекнат хубаво овесените ядки.

В друга купа се разбиват яйцето със захарта, след това на струйка се прибавя олиото. Накрая се добавят орехите (може и без тях, според вкуса) и настърганите ябълки (Разбиват се с вилица или бъркалка, но не и с миксер! ). Сместа се изсипва в овесените ядки и леко се разбърква, няма нужда да се престаравате.

Във формата за мъфини се слагат специални хартийки и сместа се разпределя равномерно в тях. Кексчетата се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
512
46
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стела Минкова
Стела Минкова
Станаха много вкусни, благодаря за рецептата!
30.06.2018 19:31
1
Потребител#188184
Потребител#188184
Направо ги обожавам! Много са вкусни, със страхотен аромат на канела. Не се надигнаха и всъщност станаха меки, въпреки че от снимката очаквах да са хрупкави. Не залепнаха, много лесно се маха хартията. Много добра рецепта!
28.03.2017 23:44
2
лола
лола
много добра рецепта,мерси!
28.04.2014 14:46
3
Невена
Невена
Получиха ми се супер. Не залепнаха. Много добра рецепта. Поздравления!
04.02.2013 13:08
1
1
емилия
емилия
Дали е пропуснато брашното в рецептата, защото моите си останаха със сока от ябълките доста течнички? Ще видим какво ще се получи като се изпекат.
27.01.2013 17:42
1
1
Покажи всички подкоментари
мима
мима
мъфините се получиха добре,не ми залепнаха,защото ги правих в силиконови формички.Отгоре им сложих шоколадов топинг.У дома всички ги харесаха.
21.11.2012 16:17
3
1
РБ
РБ
при печенето ми много залепнаха, а сложих доста олио, но прибавих и шоколад, как да ги правя без да залепват?
10.09.2012 16:48
1
1
Покажи всички подкоментари
Дени
Дени
сигурно да.. но навярно при печенето трябва да внимаваш
14.08.2012 16:14
Milena
Milena
Ако го изпека във форма за кекс ще се получи ли?
14.08.2012 11:47
4