Начин на приготвяне
Нарязваме кренвиршите на ситно, настъргваме кашкавала, натрошаваме сиренето и наситняваме магданоза. Смесваме ги в купа и добавяме яйцата, киселото мляко и щипка сол. Разбъркваме.
Навиваме корите, като за стандартна баница (по 2 кори заедно). Плънка поставяме само в началото на всяка двойка кори и завиваме.
Подреждаме ги в намаслена тава и отгоре заливаме с разтопеното масло. Печем на 200 градуса до златисто.
През това време приготвяме соса: сваряваме яйцата и ги нарязваме на ситно, наситняваме и праза. Смесваме ги заедно с останалите продукти.
Когато баницата е готова я режем на малки банички. Поднасяме със сос.
Хрупкавите мини банички със сос са готови.