Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Мини банички със спанак

Мини банички със спанак

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Мини банички със спанак
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
31/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Мини банички със спанак са идеални за закуска, но и за брънч, парти храна, която да споделите с любимите си хора"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйце - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • сирене - 300 г
  • спанак - 300 г замразен
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето заедно с олиото и прясното мляко. Бъркат се до еднородна консистенция.

От тази смес се заделя малко за намазване на малките банички.

В отделна купа се смесват размразеният и отцеден спанак с натрошеното сирене.

Взема се един лист от корите за баница и се намазва с яйченомлечната смес. Отгоре се поставя втора кора, която се намазва по същият начин.

Така една върху друга се поставят три или четири кори.

Върху последната се разпределя от сместа със спанак и сирене. Корите се навиват на руло и нарязват на малки триъгълничета.

Така се процедира до изчерпване на продуктите. Триъгълните банички се подреждат в тава върху хартия за печене.

Намазват се със заделената в началото смес и се поръсват с маково семе.

Пекат се в предварително загрята на 180 °C фурна за около 15 минути или докато краищата на мини банички със спанак порозовеят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Чудесни са!
01.02.2023 08:53
1