Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Мини хрупкави банички със спанак и сирене

Мини хрупкави банички със спанак и сирене

Мини хрупкави банички със спанак и сирене
Снимка: Виолета Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Мини хрупкави банички със спанак и сирене са пролетна закуска за малки и палави зайци"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • бейби спанак - 125 г
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 400 г
  • кисело мляко - 200 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 50 г
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме спанака. Отрязваме дръжките и го нарязваме на ситно.

Нарязваме си и магданоза и лука. В купа натрошаваме сиренето, добавяме яйцата и киселото мляко и нарязаните спанак, лук и магданоз.

Това ще бъде нашата плънка.

Разтопяваме си маслото и към него добавяме олиото. Взимаме една кора.

Намазваме си я с олиото и маслото и върху нея поставяме още една кора. Разпределяме плънката по края и завиваме на руло.

Повтаряме, докато не ни свършат корите и плънката. Готовите навити банички със спанак поставяме върху тавичка, застлана с хартия за печене.

Нарязваме си малките банички на по-малки хапки и ги намазваме с останалото олио и масло.

Печем мини хрупкави банички със спанак и сирене в предварително загрята фурна на 200° с вентилатор за 30 минутки. Нашите пролетни банички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: