Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме спанака. Отрязваме дръжките и го нарязваме на ситно.
Нарязваме си и магданоза и лука. В купа натрошаваме сиренето, добавяме яйцата и киселото мляко и нарязаните спанак, лук и магданоз.
Това ще бъде нашата плънка.
Разтопяваме си маслото и към него добавяме олиото. Взимаме една кора.
Намазваме си я с олиото и маслото и върху нея поставяме още една кора. Разпределяме плънката по края и завиваме на руло.
Повтаряме, докато не ни свършат корите и плънката. Готовите навити банички със спанак поставяме върху тавичка, застлана с хартия за печене.
Нарязваме си малките банички на по-малки хапки и ги намазваме с останалото олио и масло.
Печем мини хрупкави банички със спанак и сирене в предварително загрята фурна на 200° с вентилатор за 30 минутки. Нашите пролетни банички са готови.