Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пукани чушлета с моркови

Пукани чушлета с моркови

Пукани чушлета с моркови
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Оооох, как ни се приядоха пукани чушлета с моркови"

Необходими Продукти

  • люти чушлета - 3 кг (аз предпочитам рибки)
  • моркови - 1 кг
  • чесън - 5 глави
  • копър - 1 връзка (по желание)
  • оцет - 2 бр. винен оцет от 700 мл, ако чушлетата са люти (или 1 л винен оцет, ако чушлетата са сладки)
  • захар - 3 ч.ч.
  • сол - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се нарязват на дребно или на кръгчета. Чесънът се изчиства и се нарязва на филийки. Отрязват се дръжките на чушките. Нарязва се копърът.

В тенджера правя марината от оцета, солта, захарта и олиото и разбърквам докато се разтопят солта и захарта.

Пукам за секунди леко чушлетата на котлона и веднага ги пускам в тенджерата с маринатата. Така докато опукам всички чушлета.

След това ги вадя от тенджерата и ги нареждам в бурканчета, като ги смесвам с чесъна, морковите и копъра.

След като наредя всичко по бурканите, слагам маринатата на котлона и след като заври с нея заливам бурканите, веднага слагам капачките и ги обръщам надолу.

Тези от бурканчетата, които случайно не са се вакумирали (при мен се случва да са 2-3), слагам в хладилника и те се отварят първи, а другите си ги прибирам за зимата.

За лятото за директна консумация ги правя по същия начин, в по-малка доза, без да сгорещявам после маринатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Много ми допада, а и чушлетата ги хапваме като бонбонки през зимата. )))
17.09.2018 16:18
2
1
Покажи всички подкоментари