Начин на приготвяне
Морковите се нарязват на дребно или на кръгчета. Чесънът се изчиства и се нарязва на филийки. Отрязват се дръжките на чушките. Нарязва се копърът.
В тенджера правя марината от оцета, солта, захарта и олиото и разбърквам докато се разтопят солта и захарта.
Пукам за секунди леко чушлетата на котлона и веднага ги пускам в тенджерата с маринатата. Така докато опукам всички чушлета.
След това ги вадя от тенджерата и ги нареждам в бурканчета, като ги смесвам с чесъна, морковите и копъра.
След като наредя всичко по бурканите, слагам маринатата на котлона и след като заври с нея заливам бурканите, веднага слагам капачките и ги обръщам надолу.
Тези от бурканчетата, които случайно не са се вакумирали (при мен се случва да са 2-3), слагам в хладилника и те се отварят първи, а другите си ги прибирам за зимата.
За лятото за директна консумация ги правя по същия начин, в по-малка доза, без да сгорещявам после маринатата.
Коментари