Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Ньоки с тиква, рикота и чушки

Ньоки с тиква, рикота и чушки

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Ньоки с тиква, рикота и чушки
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"Заповядайте, днес сме на домашни ньоки и искаме да ги споделим с всички вас"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • чушки - 2 бр. червени
  • доматено пюре - 200 г
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 1 с.л.
  • рикота - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • салвия - 2 с.л. сушена
  • пармезан - 30 г настърган
  • брашно - 200 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и разполовяваме чушките и ги подреждаме в намаслена тавичка.

Главата лук обелваме и разрязваме наполовина и поставяме до чушките със срязаната част надолу. Печем във фурната около 25 минути.

Тиквата почистваме от семките и поставяме в тава с кората нагоре. Сипваме 1/2 чаша вода и печем около 40 минути.

Изпечените чушки и лук сипваме в блендер и добавяме доматеното пюре, зехтина, солта и пипера и пасираме на гладко пюре.

Когато изпечената тиква е изстинала, отделяме месестата част и я намачкаме. Добавяме рикотата, яйцето, стритата салвия и пармезана.

Постепенно добавяме брашното и бъркаме до получаване на меко тесто.

Откъсваме малки парченца от тестото и притискаме всяко парченце с вилица, за да се получат шарки.

Слагаме тенджера с вода на котлона и кипваме. Внимателно пускаме ньоките във врящата вода и варим около 15 минути, докато започнат да изплуват на повърхността.

С решетъчна лъжица ги отцеждаме и прехвърляме в дълбока чиния за сервиране. Сипваме малко от соса и украсяваме по желание.

Ньоките с тиква, рикота и чушки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: