Начин на приготвяне
Измийте добре дюлите. Отстранете с нож капачето на всяка от тях и старателно ги почистете от костилките. Измийте и сложете по 1 ч.л. ром в дюлите. Добавете орехите и по 1 с.л. мед.
Накрая сложете по 3 плода от сладкото от вишни и поставете капачето. В тава за печене сложете 1 ч.ч. вода, 50 мл ром и 3 с.л. мед и поставете дюлите.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 1 час /или докато плода си смени цвета и омекне/.
Ако видите, че сиропът се сгъстява, може да добавите още малко вода, за да не загори.
Сервирайте дюлите студени и по желание гарнирайте с топка маскарпоне.
Да ви е сладко!
Коментари