Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Дюли в ром

Дюли в ром

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Дюли в ром1 / 2
21/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10 буркана

Необходими Продукти

  • дюли - 4 кг
  • ром - 200 мл
  • захар - 2 кг
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете добре узрели дюли, избършете ги с груба кърпа и ги измийте старателно. Обелете и ги нарежете на филийки.

Корите и семето завържете в торбичка от марля и ги прибавете към плодовете. Залейте с вода, колкото да се покрият дюлите и варете до омекването им.

Отцедете, премерете 4 ч.ч. от водата, в която са варени и направете гъст сироп със захарта и нарязания на филийки лимон. Добавете рома.

Наредете дюлите в буркани и залейте със сиропа. Затворете и стерилизирайте 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: