Начин на приготвяне
Сваряват се спагетите в подсолена вода по указание и се отцеждат от водата, но не изцяло, а да остане малко течност на дъното на съда.
Пилешките бутчета се варят в друг съд до готовност, отцеждат се добре. Обезкостени и без кожата се накъсват на едри парчета и оставяме в чиния.
Загрява се олио и задушваме за минута ситно нарязан лук и малки кубчета тиква.
Прибавят се обелени, ситно нарязани домати и поръсваме със сол, захар, риган и черен пипер.
Готви се леко да се сгъсти сосът и прибавяме пилешкото месо. Къкри за още 5 минути и сваляме от огъня.
На дъното на чиния сервираме спагети, заливаме отгоре с доматен сос, тиква и пилешко месо. Поръсваме с нарязан магданоз.
Спагетите с пилешко и тиква с доматен сос са готови.