Начин на приготвяне
Месото се нарязва на ивици. Лукът и чесънът се почистват, нарязват се наситно. Запържват в 2 лъжици от зехтина.
Прибавя се месото и се запържва до златисто. Налива се бульонът, разбърква се и се сипва доматеният сос. Отново се разбърква, овкусява се с ригана и се готви до сгъстяване. След това се дърпа от котлона.
Спагетите се сваряват във вода със сол. Тиквичките се измиват много добре и се нарязват на ленти. Запържват се в останалия зехтин.
Прибавят се към соса и се овкусява с наситнения босилек, захарта, сол, черен пипер и обезкостените маслини нарязани на колелца.
Сварените спагети се разпределят в чинии и върху тях се сипва соса. Кашкавала нарязваме на ленти и нареждаме върху горещият сос, за да може да се разтопи.