Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени круши със сирене Бри

Пълнени круши със сирене Бри

Пълнени круши със сирене Бри
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Изкушението си има и име - пълнени круши със сирене Бри"

Необходими Продукти

  • круши - 4 бр
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • сирене бри - 160 г
  • бадеми - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Четири броя круши се измиват. Разрязват на две по дължина и се почистват от семките. В купа се смесват зехтинът, медът, горчицата, оцетът и лимоновият сок.

Към сместа се прибавят сол и черен пипер на вкус. С така приготвения дресинг се намазват крушите.

Плодовете се нареждат в тава с незалепващо покритие, с разрязаната част надолу, и се заливат се с останалата част от дресинга.

Пекат се около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, с включен вентилатор.

След като се изпекат внимателно се обръщат и във всяка круша се слагат нарязани парченца сирене Бри.

Тавата се връща отново във фурната и плодовете се допичат още пет минути. Готовите пълнени круши се поръсват със предварително натрошени и изпечени бадеми.

Пълнените круши със сирене Бри са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: