Картофени топки с кайма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Картофени топки с кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6
"Мезето ви за бира крие ароматна изненада, която оставяме на вас да откриете сами"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • прясно мляко - към 80 - 100 мл
  • за плънката
  • кайма - 300 г свинска
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • соев сос - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • червен пипер - 1 к.л.
  • рачешки рулца - 2 - 3 броя
  • за панировката
  • яйца - 3 броя
  • картофено пюре - инстантно
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, отцедете ги и ги обелете. Намачкайте ги на пюре заедно с маслото, солта и прясно мляко, като внимавате пюрето да остане гъсто, а не рядко. Сложете го за час в хладилника.

Загрейте няколко с.л. мазнина и запържете ситно скълцания чесън за 10-20 секунди. Добавете каймата и разбърквайте, докато хубаво се раздроби. Добавете соевия сос, малко черен и червен пипер и пържете до пълната й готовност. При нужда добавете и малко сол.

Загребвайте от пюрето и го разстилайте в дланта си леко. В средата сложете лъжичка от каймата и по резенче рачешко рулце. Внимателно оформете картофените топки.

Всяка овалвайте в картофено пюре на прах и разбити яйца и пускайте да се изпържат до приятен загар в сгорещена мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
43
33
20
10
Дай твоята оценка: