Начин на приготвяне
Най-първо слагаме картофите да се сварят, трябва да ги направим на картофено пюре.
Можете да ги обелите и нарежете на дребно и така да ги сварите или да ги сложите целите да се варят.
Когато са готови, ги намачкваме хубаво, за да стане гладко пюре без никакви бучки, посоляваме и слагаме малко черен пипер.
След това слагаме в едно тиганче малко олио и запържваме лука. След като стане със златист цвят, добавяме моркова и бъркаме.
Когато морковът омекне, добавяме каймата и овкусяваме с подправката на кайма на Маги.
Започваме да оформяме топките по следния начин.
Взимаме си една съвсем обикновена купичка за супа и постиламе вътре хубаво прозрачно фолио. Трябва да заеме формата на самата купичка.
След това слагаме картофеното пюре и оформяме с лъжица, докато не стане 3-4 см слой във формата на самата купичка.
Слагаме 2-3 лъжици от сместа с каймата вътре и придърпваме всички четири края на фолиото, за да се залепят всички страни на картофеното пюре.
Оформяме с ръце, ако е нужно и завързваме фолиото. Така правим вързопчета с всичкото пюре.
Оставяме всички топки във фризера за минимум 1 час, за да стегнат добре.
После слагаме олио в една тенджерка или фритюрник, отстраняваме фолиото и запържваме картофените топки.
Най-накрая уникални картофени топки с кайма се слагат в тавичка, предварително намазана с масло и се поръсват с всичкия настърган кашкавал.
Запичат се, докато се запече добре кашкавалът.