Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на филии по дължина. Посолете ги и ги оставете за 20 мин да се отцедят от горчивината. Измийте ги и подсушете.
Обелете доматите и ги нарежете на малки парчета. Нарежете на дребно лука, Запържете лука и доматите в сгорещено олио до сгъстяване. Поръсете соса с нарязания магданоз.
Изпържете патладжаните в сгорещено олио до златист загар. Оставете ги върху домакинска хартия, за да се отцеди олиото,
Опечете и обелете чушките. Разтворете ги.
Настържете сиренето и кашкавала на едро ренде.
В тава наредете ред патладжани, поръсете ги с нарязания на малки парченца чесън. Върху тях поставете доматения сос, поръсете го с босилек, след това настърганото сирене, смесено с 1/4 от кашкавала и върху него
наредете разтворените печени чушки.
Поставете тавата във фурната за 30 мин при 220 градуса. Извадете ястието и го поръсете с настъргания кашкавал и залейте разбърканите прясно мляко, яйца и брашно. Изпечете във фурната за още 10-15 мен до златисто.
Може да се сервира за предястие леко охладено или за основно ястие.