Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Патладжани с доматен сос и заливка на фурна

Патладжани с доматен сос и заливка на фурна

Valentina DichevaValentina Dicheva
Чирак
7272024
Патладжани с доматен сос и заливка на фурна
Снимка: Valentina Dicheva
1 / 2
24/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Толкова лесно, толкова апетитно - кой може да устои на такова вкусно предложение?"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • домати - 500 г
  • чушки - 6 - 8 бр.
  • лук - 1 глава
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз
  • босилек
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филии по дължина. Посолете ги и ги оставете за 20 мин да се отцедят от горчивината. Измийте ги и подсушете.

Обелете доматите и ги нарежете на малки парчета. Нарежете на дребно лука, Запържете лука и доматите в сгорещено олио до сгъстяване. Поръсете соса с нарязания магданоз.

Изпържете патладжаните в сгорещено олио до златист загар. Оставете ги върху домакинска хартия, за да се отцеди олиото,

Опечете и обелете чушките. Разтворете ги.

Настържете сиренето и кашкавала на едро ренде.

В тава наредете ред патладжани, поръсете ги с нарязания на малки парченца чесън. Върху тях поставете доматения сос, поръсете го с босилек, след това настърганото сирене, смесено с 1/4 от кашкавала и върху него

наредете разтворените печени чушки.

Поставете тавата във фурната за 30 мин при 220 градуса. Извадете ястието и го поръсете с настъргания кашкавал и залейте разбърканите прясно мляко, яйца и брашно. Изпечете във фурната за още 10-15 мен до златисто.

Може да се сервира за предястие леко охладено или за основно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: