Начин на приготвяне
Почистваме рибата и я измиваме добре. Посоляваме я отвътре и отвън и я поръсваме с подправка за риба.
В тавичка сипваме олиото и поръсваме в него щипка червен пипер, така при печене рибата няма да залепва за дъното.
Овалваме рибата в брашно, подреждаме я в тавичката и я слагаме да се пече в загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.
Приготвяне на доматения сос: Загряваме олиото. Прибавяме предварително рендосаният лук и брашното, и запържваме за 1-2 минути.
Добавяме доматите, като и тях предварително сме рендосали. Оставяме да поври около 15 минути, след което слагаме солта и захарта.
По желание при сервиране гарнираме изпечената риба с доматения сос и поръсваме с наситнен магданоз и зелен чесън.
Коментари