Пържен кьоп

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пържен кьоп1 / 2
24/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
300 мин.
"Почти готово кьопоолу, което има нужда само от малко чесън и пресен магданоз, за да придобие завършен вид!"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 кг месести пиперки
  • патладжани - 5 кг
  • домати - 5 кг червени
  • олио - около 1 л
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете пиперките, обелете ги и ги почистете от дръжките и семките. Патладжаните също опечете и обелете.

Смелете през машинка за месо пиперките и патладжаните. Сложете нарязаните червени домати да се варят, докато се посгъстят и сокът им се поизпари.

Добавете към тях патладжаните и чушките и долейте 3/4 л олио, като посолите на вкус. Пържете сместа, докато започне да цвърчи и да се отделя от сместа.

Разсипете готовата смес за кьопа в буркани и долейте отгоре 1 пръст гореща мазнина. Затворете ги много добре и ги съхранявайте на тъмно и хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка: