Пържен шаран

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пържен шаран1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
130 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Каквото и да ви говорят, шаранът е най-вкусен пържен!"

Необходими Продукти

  • риба - шаран 4 порции
  • лук - 1 глава
  • мащерка
  • дафинов лист
  • магданоз
  • оцет - 1/2 с.л.
  • брашно
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на колелца, смесваме го с подправките, нарязания магданоз и оцета, натриваме порциите шаран с получената смес и ги оставяме да престоят 2 часа. След това ги отцеждаме, овалваме в брашно и ги изпържваме в олио.

Ако в шарана е имало хайвер, поръсваме го с брашно и го изпържваме в останалото олио.

Посоляваме порциите преди поднасяне и ги поръсваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марин
Марин
А колеги като вписвате рецепти пишете и пропорции
10.03.2022 18:45
Албена Атанасова
Албена Атанасова
Вкусна и много полезна рибка!
18.02.2020 14:53
Ваня Иванова
Ваня Иванова
Много ми харесва тази рецепта, винаги така правя шарана и става невероятен:)!
29.04.2014 15:39