Пържен меджид

Пържен меджид
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • меджид - 1 кг
  • царевично брашно - 1/2 с.л.
  • пшенично брашно - 3 с.л.
  • сол - 3 щипки
  • олио - за пържене
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре рибата от вътрешностите и я измиваме много добре.

Смесете равни части царевично и пшенично брашно и добавете солта.

Вземаме тиган с незалепващо покритие и с дебело дъно, за да се поддържа равномерна температура.

Налейте олио около 1 см. и го загрейте на котлона.

Загряването на олиото е от решаващо значение, когато се пържи риба, защото ако не е достатъчно горещо, когато започнем пърженето, месото ще поеме твърде много от мазнината и рибата ще остане мека.

Рибата я поставяме в тигана и около 4-5 мин. вече трябва да е станала от едната страна, тогава обръщаме от другата.

Готовата риба поставяме на кухненска хартия и след това сервираме с резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: