Начин на приготвяне
За приготвянето на палачинките пасираме упоменатите съставки, чиято консистенция е като боза.
Изпичамe ги в намазнен тефлонов тиган с размер 22 см.
Поставяме ги в чиния, като всяка една от тях намазваме с масло и обръщаме една върху друга.
За пълнежа смесваме сварената тиква, маскарпонето и останалите съставки.
В средата на палачинката поставяме по лъжица от пълнежа и свиваме вързопче. Завързваме с царевични влакна.
Аранжираме със забодени на парти шишчета плодове от вишни.
Съвет: Когато приготвяме ликьор от вишни (вишновка), запазваме плодовете в стъклен буркан с част от ликьора за сладкиши или декорацията им!
Ако ги поднасяме на децата, разделяме пълнежа на две, като изключваме алхохолa!