Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Варено жито с пчелен прашец

Варено жито с пчелен прашец

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1791k6886
Варено жито с пчелен прашец
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Хем вкусно, хем полезно - що е то?"

Необходими Продукти

  • жито - 500 г
  • пчелен прашец - 1 с.л.
  • орехи - 50 г
  • лимони - 1 бр.
  • захар - на вкус
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - по желание
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се измива и слага в тенджера да заври. Водата, която добавяте, нека да бъде в съотношение приблизително едно към четири.

Варете на котлона около половин час. След това свалете съда, в който е житото, и го увийте в алуминиево фолио и хавлия. Оставете да престои така поне 10 часа.

След това прецедете житото, за да отстраните водата. Сложете го в голяма купа и смесете с канелата, ванилията, захарта и пчелния прашец.

Измийте лимона и настържете кората му. Прибавете към житото и накапете сока от половината лимон. Накрая настържете обикновените бисквити и поръсете със смлените орехи.

Разбъркайте добре, оформете и накрая поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: