Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Постни протеинови спагети

Постни протеинови спагети

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Постни протеинови спагети2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Когато държите на фигурата си, но и на здравето - опитайте постни протеинови спагети"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет (500 г)
  • доматен сос - 500 г за спагети
  • хумус - 100 г
  • гъби - няколко бр.
  • леща - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • олио
  • сол
  • босилек
  • грах - от консерва (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се слагат да се варят в подсолена вода.

Докато се варят, гъбите се нарязват на лентички, а морковът, ако е голям, се нарязва на няколко парчета.

В сгорещено олио се запържват гъбите. Добавя се 1 ч.ч. вода и се слага морковът. Измива се лещата и се добавя при гъбите и моркова. Когато заври, се намалява на слаб огън и се добавя сол.

След като са се сварили спагетите, се отцеждат, добавят се доматеният сос и хумусът и се разбърква.

Когато се сварят зеленчуците, морковът се вади и се намачква на пюре, след което се прибавя при спагетите.

Ако при гъбите и лещата има още излишна вода, се изхвърля и се прибавят и те към спагетите. Поръсва се с босилек. Ако ще се добавя и грах, тук е моментът.

Всичко се разбърква добре и ако има нужда, се добавя още сол.

Постните протеинови спагети са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: