Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Хрупкава млечна баница

Хрупкава млечна баница

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Хрупкава млечна баница
Снимка: Ася Заевска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Няма по-добър начин да започнем деня от парче домашна баничка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • кисело мляко - 1/2 кофичка (около 200 г)
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л. (с връх)
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме разбитите яйца, натрошеното сирене, настъргания кашкавал (едро ренде), киселото мляко, олиото и брашното.

Овкусяваме с щипка сол и разбъркваме добре с лъжица.

С така получената смес намазваме и навиваме корите - аз навивам по 2 кори за 1 т.н. пуричка.

Редим в намазнена тава, след което поръсваме млечната баница с малко олио и вода.

Печем баницата на предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Хрупкавата млечна баница е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: