Начин на приготвяне
1. Приготвяне на закваската - налейте млякото в купа и добавете захарта. Сипете маята, разбъркайте и покрийте купата със салфетка. Оставете да престои 10 минути.
2. Замесване на тесто - в отделна купа смесете брашното, солта и ванилията. Прибавете шупналата закваска, като разбърквате с лъжица. Щом сместа започне трудно да се разбърква, прибавете нарязаното на дребни парчета масло и жълтъците. Месете тестото около 10 минути.
Прехвърлете го в чиста купа, покрийте със салфетка или кърпа и оставете на топло да втасва около 1 час и 30 минути докато двойно увеличи обема си.
3. Оформяне на розичките - разделете тестото на 2 части. Разточете всяка част, но не много тънко. Изрежете кръгчета с около 5 см в диаметър. Наредете по 3 кръгчета заедно, като леко ги застъпвате подобно на захващането на керемидите една с друга. Навийте ги заедно на хлабаво руло. Разрежете го по средата на 2 части. Ще получите две розички. Постъпете така с цялото тесто.
4. Печене - във форми за мъфини намазнете формичките. Става и със и без хартиени форми. Наредете вътре не твърде плътно една до друга получените мини розички. Събират се по 3-4 в една форма. С помощта на четка ги намажете с кондензираното мляко и ги оставете да втасат до увеличаване на обема им. Загрейте предварително фурната до 180 градуса и ги изпечете в нея за 15-20 минути.
Извадете готовите кифлички от фурната, оставете ги леко да се охладят и ги наръсете с пудрата захар. За да я нанесете равномерно, използвайте цедка.