Начин на приготвяне
Разтваряме маята в топлото прясно мляко заедно със захарта. В брашното правим кладенче и изсипваме всички продукти там. Омесваме средно меко тесто и го оставяме да втаса.
Разделяме тестото на 16 еднакви части. Всяка част разточваме в правоъгълна форма и намазваме добре с масло. Подреждаме парчетата салам по дължината, така че да се виждат краищата му над тестото.
След това сгъваме долната част на тестото, за да може да покрие част от салама. Накрая завиваме на рулца. По същия начин правим рулца с всяка една от частите на тестото.
Намазваме дъното на тавичка с мазнина. Подреждаме рулцата и ги намазваме с жълтъка, който предварително разбиваме с малко вода. Печем докато станат готови тестените розички.