Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния от лучени яйца с доматен сос

Яхния от лучени яйца с доматен сос

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Яхния от лучени яйца с доматен сос
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
08/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вземете си допълнително хляб, защото, като излапате яхнийката, ще искате да отопите целия сос в чинията"

Необходими Продукти

  • лук - 4 - 5 глави
  • яйца - 7 - 8 бр.
  • доматен сос - 450 мл
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и се разрязват на по-едри парчета. След това се слагат в чопър и се нарязват на много малки парчета.

В тиган се слага малко олио да се загрее. След като се загрее олиото се прибавя нарязаният лук да се запържи леко.

Когато лукът почне да омеква се прибавя доматеният сос и водата. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Оставя се за малко на котлона да поври, като от време на време се разбърква. Нужни са му около 7-10 минути.

След това се чупят яйцата върху доматения сос. Яйцата се слагат на разстояние едно от друго.

Оставя се на котлона за още 5-7 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: