Яйца с доматен сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Яйца с доматен сос1 / 3
10/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Пъстра и невероятно вкусна гозба, която няма да навреди на стройната ви линия"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • чушки - 5 бр. червени, печени и обелени
  • домати - 1 консерва
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1/4 връзка
  • босилек - 5 листа
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган със зехтин изпържваме нарязания на тънки полумесеци лук докато се карамелизира.

Добавяме нарязаните на ситно чушки и нарязаните домати от консервата. Солим и овкусяваме с черен пипер на вкус. Задушаваме ястието, докато остане на мазнина.

Поръсваме с нарязан магданоз и с лъжица оформяме 4 кладенчета в тигана, като внимателно отместваме зеленчуците.

В тях поставяме счупените яйца. Захлупваме с капак и задушаваме докато се втвърдят. Сервираме горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Вкусно !
24.03.2016 00:11