Начин на приготвяне
В дълбока купа се изсипват портокаловият сок и газираната вода. След това се прибавят бакпулверът и сухата мая. Разбърква се. Прибавят се олиото и солта.
Брашното се пресява и започва да се прибавя постепенно към сместа. Замесва се меко тесто.
Готовото тесто се оставя на страни за около 10 - 15 минути.
През това време се приготвя саламът. Реже се на парчета, а кашкавалът се настъргва на едро ренде.
След като тестото е готово, се разделя на две половини. Всяка половина се разточва и се слага в тава, която намаслена и набрашнена.
Отгоре двете теста се намазват с лютеницата. Редят се и парченцата сала,
Пиците се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пекат се около 25-30 минути.
След това се поръсват с настъргания кашкавал и се връщат във фурната, докато се разтопи кашкавалът.