Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с луканков салам и кашкавал

Пица с луканков салам и кашкавал

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Пица с луканков салам и кашкавал
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Нещо вкусно и бързо за вечеря - домашна пица"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 5 - 6 ч.ч.
  • газирана вода - 250 мл
  • портокалов сок - 250 мл
  • олио - 50 мл
  • суха мая - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За отгоре
  • лютеница
  • луканков салам - 300 г
  • кашкавал - 200 - 250
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се изсипват портокаловият сок и газираната вода. След това се прибавят бакпулверът и сухата мая. Разбърква се. Прибавят се олиото и солта.

Брашното се пресява и започва да се прибавя постепенно към сместа. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се оставя на страни за около 10 - 15 минути.

През това време се приготвя саламът. Реже се на парчета, а кашкавалът се настъргва на едро ренде.

След като тестото е готово, се разделя на две половини. Всяка половина се разточва и се слага в тава, която намаслена и набрашнена.

Отгоре двете теста се намазват с лютеницата. Редят се и парченцата сала,

Пиците се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пекат се около 25-30 минути.

След това се поръсват с настъргания кашкавал и се връщат във фурната, докато се разтопи кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: