Начин на приготвяне
Наливаме топлата вода в купа и слагаме маята заедно със захарта и оставяме маята да се активира.
След като маята е шупнала добавяме киселото мляко, разтопеното масло и солта. Разбъркваме леко.
Следващата стъпка е добавянето на брашното. То се добавя постепенно до получаването на меко тесто.
Оставяме го настрани да втаса за два часа и през това време се заемаме с плънката.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в малко олио.Добавяме и каймата и пържим докато не стане на трошички.
Предварително обелваме и режем домата на ситно и го добавяме към лука и каймата. Добавяме сол и черен пипер според нашия вкус. С това и плънката ни е готова.
След като тестото е втасало го разделяме на 4 равни части.Всяка една от тях оформяме овално. По дължината в средата разпределяме сместа, мажем краищата с предварително разбито яйце (яйцето играе ролята на лепило) и оформяме като лодка.
Същото правим и с останалите парчета. Намазваме тавата с олио и печем на 250 градуса в предварително загрята фурна.
Сервираме турската пица Пиде с гъсто кисело мляко.
Коментари