Сладко от праскови и грозде

08/11/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо338
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гроздето се измива и изронва от чепките. Подсушаваме ги и изсипваме в подходящ съд.

Прасковите измиваме и нарязваме на парчета, без да обелваме кората. Смесваме плодовете, добавяме захарта и изчакваме тя да се разтопи.

Поставяме съда на котлона и започваме да варим в продължение на 15-20 минути при непрекъснато бъркане.

След това намаляваме котлона и продължаваме до пълната готовност.

Прибавяме разтворената в гореща вода винена киселина 2-3 минути преди да махнем сладкото.

Готовото сладко, докато е още горещо, разпределяме в предварително стерилизирани и подсушени бурканчета и затваряме.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар