Начин на приготвяне
1. Приготвяне на ронливо маслено тесто. Брашното, пудрата захар и ванилията се пресяват, след което се размесват добре. Прави се кладенче и се поставят нарязаното на кубчета масло и жълтъкът.
Тестото се меси, докато не спре да се рони - около 10-15 минути. След като е готово се увива във фолио и се слага в хладилника да се охлади за около 30-50 минути.
2. След като е вече охладено тестото се разточва с дебелина 5 мм. Аз ползвах от формите за курабийки - цвете. От тестото се формират цветенца. Половината от тях се оставят плътни, а останалата половина с помощта на накрайник от шприц (пош) се изрязват дупки по средата.
3. Готовите форми се слагат в леко намазнена тава. Намазват се с разбития белтък и се поръсват със смлените орехови ядки. Аз сложих на малко бисквити орехи, тъй като моят мъж не обича орехи.
4. Пекат се на 220 градуса за около 15 минути или до лекото им зачервяване от долна страна.
5. След охлаждане бисквитките се намазват с мармалад по желание (ползвах от круши).