Начин на приготвяне
В купа сипете киселото мляко и прибавете двата вида сода, разбъркайте и оставете киселото мляко да шупне.
Отделно разбийте яйцата със захарта и добавете маста докато се усвои от тях. Добавете и шупналото кисело мляко, настърганата на ситно лимонова кора, ванилиите и пресятото брашно. Замесете меко тесто, което оставяте за 10 минути да почине.
След това разточете тестото на кора с дебелина 0. 5 см и с формички нарежете на фигурки.
Подредете курабийките в тава с хартия за печене, като оставяте разстояние между тях.
Намажете великденските курабийки с разбит жълтък с малко олио и поръсете с кристална захар.
Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете до леко порозовяване на курабийките.
Съхранявайте ги в затворена кутия или в завързан найлонов плик, колкото повече време престояват, толкова по-меки и пръхкави стават!
Великденските курабийки по стара рецепта са много сполучливи.
Ако великденските курабии ти харесват, опитай непременно и нашите козуначени курабии или тези чудни постни курабийки.
Коментари