Начин на приготвяне
Пилешкото месо се нарязва на средно големи хапки. Аз използвах месо от бутчета. Хапките се овкусяват със сол.
Портокалът и мандарината се измиват добре и с помощта на белачка се изрязват ивици от кората им.
След това плодовете се изстискват добре. Трябва да се получи около 200 мл сок. Към него се прибавят три супени лъжици прясно изцеден лимонов сок и соевият сос.
В купа се разбиват двата белтъка и царевичното нишесте. Хапките се овалват в сместа и се слагат да се пържат в сгорещено олио.
Изваждат се и се поставят върху домакинска хартия, за да им се отнеме излишната мазнина. След като хапките са готови, в тигана се оставя съвсем малко мазнина и в него се слагат ивиците цитрусови кори.
След като променят цвета си, при тях се налива сместа от цитрусов сок и соев сос. След като заври сместа хапките се връщат в тигана.
Готвенето продължава още малко, като хапките се разбъркват периодично, за да се глазират от всички страни и докато сосът се сгъсти.
Глазираните пилешки хапки с цитруси са готови.