Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Глазирани пилешки бутчета

Глазирани пилешки бутчета

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Глазирани пилешки бутчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Тайната на тези пилешки бутчета е в продуктите, с които ще ги глазирате"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 900 г
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • джинджифил - 4 см корен
  • соев сос - 125 мл
  • шери - 2 - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • чили сос - на вкус
  • магданоз - нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в уок. Сипете пилешките бутчета и ги запържете за 5 минути, след което ги наредете на кухненска хартия, за да се абсорбира мазнината.

Почистете уока и сипете вътре настъргания корен от джинджифил и соевия сос. Сипете меда и шерито, добавете кафявата захар с чили соса. Загрейте сместа и изчакайте докато заври, след което намалете котлона.

Прибавете пилешките бутчета, смесете всичко и ги запечете в слабо загрята фурна за 30 минути или докато соса се редуцира. Поръсете с магданоз и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: