Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушено свинско месо в йенска тенджера

Задушено свинско месо в йенска тенджера

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Задушено свинско месо в йенска тенджера3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Докато месцето бавно се задушава в йенската тенджера ще имате време да решите коя е най-подходящата гарнитура за него"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг
  • соев сос - 5 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • подправка за барбекю - 1 с.л. на Маги
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • кимион
  • мед - 1 с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на едри късове.

Всички останали продукти се разбъркват до хомогенна смес, която се обърква с късовете месо.

Месото се оставя с маринатата в хладилник за няколко часа, след това се пече в тенджера от йенско стъкло под капак със марината и водата.

Месото се пече 50-60 минути на 200 градуса, като се поставя в студена фурна, капакът се маха 5-6 минути, преди да извадим тенджерата, за да получим препечена коричка.

Сервираме задушеното свинско с резенчета лимон.

Задушеното свинско месо в йенска тенджера е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венко
Венко
Много добре се получи месото!Вместо вино сложих бира.Чудесно е!
23.12.2017 13:34
2