Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушено свинско месо в доматен сос

Задушено свинско месо в доматен сос

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46113
Задушено свинско месо в доматен сос
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ще ви покажем как да приготвите най-крехкото свинско, ако след това ни поканите на гости да го опитаме"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г, пушено
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • доматено пюре - 2 с.л. или айвар
  • олио - 2 с.л. за пържене
  • вегета - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • люта чушка - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган или съд с незалепващо покритие сипваме олиото и добавяме нарязания на дребно кромид лук и чесън.

Обръщаме в мазнината, след което прибавяме доматено пюре или айвар, магданоза, вегетата, 2.5 ч.ч. вода.

Оставяме ястието да заври, като през това време запържваме месото.

Добавяме към останалите продукти и оставяме задушеното свинско да къкри на тих огън.

Задушеното свинско месо в доматен сос е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецепта с вегета не е рецепта
18.07.2023 22:02
1