Начин на приготвяне
Първо правите крема. За целта изсипвате около 800 мл от прясното мляко в касерола. Яйцето, захарта, ванилената захар, пудинга и брашното разбърквате добре. Към тази смес изсипвате 200 мл от млякото - студено.
Щом сместа стане хомогенна, изсипвате на тънка струя към топлото/не завряло! / прясно мляко. Бъркате непрекъснато с тел, докато кремът клокне.
След леко изстиване е готов за заливане на бисквитите. В подходяща форма изсипвате един черпак от крема, заравнявате и редите един ред бисквити.
Следва крем, пак бисквити, крем и завършвате с бисквити, които леко притискате, за да се покаже крем в средата на бисквитата.
След като се охлади, тортичката е готова. Може да поръсите отгоре и пудра захар.
Коментари