Бисквитена пудинг торта

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"И защото сте ни приятели, най-голямото парче бисквитена пудинг торта ще бъде специално за вас"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета чаени /с дупка/
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 - с.л.
  • пудинг - 1 бр. ванилия на Йоткер
  • захар - 180 г
  • ванилена захар - 1 пакетче /или 2 праха ванилия/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо правите крема. За целта изсипвате около 800 мл от прясното мляко в касерола. Яйцето, захарта, ванилената захар, пудинга и брашното разбърквате добре. Към тази смес изсипвате 200 мл от млякото - студено.

Щом сместа стане хомогенна, изсипвате на тънка струя към топлото/не завряло! / прясно мляко. Бъркате непрекъснато с тел, докато кремът клокне.

След леко изстиване е готов за заливане на бисквитите. В подходяща форма изсипвате един черпак от крема, заравнявате и редите един ред бисквити.

Следва крем, пак бисквити, крем и завършвате с бисквити, които леко притискате, за да се покаже крем в средата на бисквитата.

След като се охлади, тортичката е готова. Може да поръсите отгоре и пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
За първи път използвам бисквите с дупка за бисквитена торта и останах много доволна... много приятна тортичка
11.02.2019 19:57
E. Огнянова
E. Огнянова
Много лек и лесен за приготвяне десерт.
23.01.2019 17:09
1
Геновева
Геновева
Бързо, лесно и вкусно... Браво
06.01.2019 21:53
1
Потребител#186302
Потребител#186302
Става още по добре като се прибави и един шоколадов или карамелен пудинг ,ред ванилов бисквити и ред шоколадов.
12.02.2018 22:48
10